Faq

Frågor om Wafabikes

Var får man köra med elcyklar i Sverige?

Juridiskt är elcykeln jämställd med vanliga cyklar och de får allts köras på cykelvägar och de flesta bilvägar, förutom på motorvägar och motortrafikleder.

Behöver man ha trafikförsäkring eller förarbevis för att köra elcykel?

Nej. Dessa krav finns för elmopeder klass II, men inget av det krävs för en elcykel.

Vilka olika typer av batterier finns det?

Det finns bl a Litium-jon (Li-Ion), Nickel-Metall-Hybrid (NiMH) samt Slutna blybatterier (SLA). Av dessa är Litium-jon de absolut bästa och håller längre, väger mindre och kan lagra mest energi. Samtliga Wafabikes har Litium-jon batterier. Dessa batterier kan klara omkring 800-1 000 laddningar innan det måste bytas ut.

Hur långt kan man köra på ett fulladdat batteri?

Hur långt batteriet räcker beror på en mängd faktorer, såsom typ av batteri, cykelns vikt, hur du kör cykeln, terräng, väder osv. Givetvis beror detta även på vilken typ av batteri cykeln har och batteriets skick, vilket du kan läsa mer om under ”Vilka olika typer av batterier finns det?”. Normalt räcker ett fulladdat batteri till att köra ca 30-70 km.

Hur länge håller ett cykelbatteri?

Våra elcyklar är utrustade med litiumjoner som har överlägsen prestanda och livslängd. Dessa klarar omkring 1000 laddningar innan de måste bytas ut.

Frågor om Efoils

Vilka är ålders- och viktbegränsningarna?

Alla åldrar är välkomna. Under 18 år gäller målsmans godkännande. Yngre barn (ca 10 år och yngre) surfar med fördel sittande framför mamma eller pappa på en större bräda. Vikter upp till 140 kg är välkomna.

Behöver jag ha surferfarenhet?

Inte alls.

Är det svårt att lära sig surfa på en eFoil?

98% av våra elever får uppleva att flyga fram på foilen efter sin första lektion om än kortare sträckor. Det är lättare än att lära sig surfa, och mycket mer spännande.

Vilken utrustning kommer ni att tillhandahålla?

Säkerheten är av största vikt för oss, så vi kommer att förse varje elev med vårdräkt och en flytväst. Allt ni behöver ta med är badkläder och handduk om ni inte vill investera i en superläcker surfponcho från Sweet Rides.

Är detta en farlig sport?

Så länge du följer våra säkerhetsregler så är det en säker aktivitet.

Frågor om uthyrning

Uthyrning är nytt för oss på Sweet Rides...

Så vi har inte fått några frågor kring vår uthyrning ännu. Men om du skulle ha några så är det bara ta kontakt.

Sköna åk för sköna dagar i skogen, på vattnet eller inne i stan, helt enkelt.

Vi är mycket stolta över möjligheten att erbjuda våra kunder marknadens bästa eFoils, super läckra elhojar från Wafabike och allt annat du behöver för sköna dagar utomhus.

OM OSS

Ett unikt varumärke försvinner från marknaden, Wafabike har tyvärr meddelat oss att de försatt verksamheten i konkurs. Det påverkar inte vår egen verksamhet då Wafabike enbart var en del av vår totala verksamhet men vi kommer sakna deras läckra elhojar. Vi säljer nu ut våra democyklar från Wafabike till 40-60 % rabatt.

08/10/2023